Georgi Stankov

09 ноември 2007

Местни избори 2007г.

автор: Georgi Stankov

Местните избори в Черничево отминаха.
В страницата на Централната комисия за местни избори могат да се видят резултатите.
На първия тур от изборите, който се състоя на 28 октомври, няма излъчен победител. Четиримата издигнати кандидати получават следните гласове при 269 действителни бюлетини /представени са по реда на номерата в интегралната бюлетина/:
№2. Асен Ангелов Гуджев /Българска социалистическа партия/ - 94 гласа или 34.94%.
№3. Валентин Атанасов Карапачов /Движение за права и свободи/ - 69 гласа или 25,65%.
№8. Кольо Иванов Стаматов /коалиция "Конституционен форум за Крумовград": ГЕРБ, Демократи за силна България, Национално движение Симеон Втори, Атака/ - 37 гласа или 13,75%.
№9. Стоян Илиев Чавдаров /инициативен комитет/ - 69 гласа или 25,65%.

Прави впечатление, че кандидатът на ДПС взема доста проценти, въпреки че в селото няма ни един турчин... Радващото обаче е, че останалите кандидати, взети заедно, получават значително повече гласове. От четиримата на балотаж отиват първите трима. Причината за това необичайно събитие е, че никой не е получил над 50% от гласовете, а освен това двама души имат равен брой гласове на второто място.

И така, на 4 ноември черничевци гласуваха повторно. Ето резултатите при 297 действителни бюлетини:
Асен Ангелов Гуджев /БСП/ - 137 гласа или 46,13%.
Валентин Атанасов Карапачов /ДПС/ - 81 гласа или 27, 27%.
Стоян Илиев Чавдаров /инициативен комитет/ - 79 гласа или 26,60%.

Така досегашният кмет Асен Гуджев ще има още един кметски мандат.

И малко "жълти" нюанси в предизборната битка:
Оказва се, че според Комисията по досиетата кандидатите на БСП и ДПС в близкото соц-минало са били сътрудници на Държавна сигурност. Асен Гуджев се радвал на творчески псевдоним "Радой", а Валентин Карапачов се подвизавал под името "Ясен". Малко цитати от пресата:
тук и тук.

6 коментара:

Анонимен каза...

Zdraveite.Radvam se 4e ima sait za chernichevo,pozdravlenia.Az sam ot tova selo i mi stava mnogo machno kato gledam snimkite i kak e zapustialo. Roden sam tam i jiveex do predi 14 godini v seloto.Poznavam vsi4ki i vsi4ki me poznavat.Georgi sloji i niakoi po stari snimki ot seloto, a to predi ne be6e nikak malko.naprotiv be6e ojiveno.Komentar za izborite niama da pravia,ne mi xaresa samo jaltata izvadka.I tam xorata ne glasuvat za partii i partiini grupi a za kandidata, kato vav vsiako malko selo.tova e otnosno DPS imaite go v predvid.Ste se radvam tozi sait da se razrassne.Pojelavam ti uspeh./plovdiv/

Георги Станков каза...

Здравей, много се радвам, че ми пишеш. Какво да ти кажа за жълтата извадка - ами и това е част от историята. Позволих си да пусна тази информация, защото искам сайтът да бъде колкото може по-пълен.
Щом си родом от Черничево, може би знаеш дядо ми и баба ми - Станко и Стойка /буля Станковица/. Сега в тяхната къща живеят Галярдо и Севда, чийто зет Николай е началник на пожарната в Крумовград.
Ще има и по-стари снимки, разбира се. Също и за някои от старите черничевски родове ще пиша. Защото през последните години дойдоха и пришълци от други места - от Девесиловските села, от Юруците и т.н. Едно време селото е имало 1000 жители и потомците им са се пръснали по много земи. А е хубаво старите местни родове - и християни, и мюсюлмани - да си се знаем. Земляци сме, все пак.
Така че, ако искаш да ми разкажеш нещо за твоя род, за да го публикуваме, пиши ми на e-mail:
dunyata@gmail.com
Поздрави!

Анонимен каза...

Zdravei ,Pomnia i diado ti i baba ti.Biah malak no si spomniam,xodixa vse zaedno,iamaxa pchelin na patia za qzovira.Ima mnogo da se razkazva za chernichevo,i 6te e dobre da se vlu4at mnogo mestni xora s razkazi za minaloto.za jalost mladite gi niama i ne znaiat,a vazrastnite bavno si otivat. ps.imax interesen slu4ai v Plovdiv s 4ovek koito e bil zadarjan na granicata prez 70te.

Анонимен каза...

Изкарах малко по-вече от година като граничар на застава "Младен Калеев "в началота на 70-те.За разлика от някои други се гордея с това и отново бих го повторил, защото няма нищо лошо в това да защитаваш Родината си.Още по-вече, че с нищо не сме обиждали или унижавали добрите и трудолюбиви черничевци,много честни, искрени и почтени хора.Затова и с радост открих тези страници и трябва да благодарим на Георги Станков за труда и любовта към корените си.Мисля си че си внук на бай Георги,когото добре познавах и уважавах за добрия му характер и човешкото му отношение към момчетата от заставата.
Сигурно е че е имало и има може би и друго отношение към граничарите, но едва ли има основание за това.Все пак заставата е част от историята на Черничево и не може да бъде заличена.Ще се радвам, ако и други служили се появят.Надявам се кореняците черничевци да ни приемат като част от себе си,защото въпреки краткия си престой, ние все още носим по частица от Черничево в нас.Тук премина част от младоста ни.

Георги Станков каза...

Благодаря Ви за коментара, г-н Колев!
Да, няма нищо лошо в заставата, напротив - тя наистина е защитавала родината ни. Случайно да имате някакви снимки от този период? Ако са сканирани, може да се публикуват на сайта! E-mail за контакти съм сложил под снимката вляво.

toni каза...

здравейте,аз също имам баба и дядо в Черничево и честичко им ходя на гости.Селото наистина е много пусто и почти няма млади хора.Въпреки това обаче там цари едно спокойствие, за което много хора мечтаят.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin