Georgi Stankov

29 август 2011

Три песни от събора в Черничево, 27 август 2011г.

автор: Georgi Stankov

Три народни песни от с.Черничево, изпети от местната самодейна група на традиционния селски събор. Изпълненията бяха записани от Маргарита Енчева-Иванова и ми бяха предоставени от Красимир Москов Кирев.






9 коментара:

Анонимен каза...

http://rodopitednes.blogspot.com/2011/09/1913.html?utm_source=BP_recent

sea.woman каза...

Уникални песни,браво!
Работа

екскурзия израел каза...

И трите са хубави народни песни. Чудесен ансамбъл се е получил, поздравления! Много ми хареса гласа на мъжът от втория клип и песента е много тъжна.

Мадагаскар каза...

интересен блог, продължавайте да пишете и да споделяте с всички нас, в очакване на нови публикации - поздрави и до скоро

Анонимен каза...

Прекрасен блог - с разнообразна информация, поднесена увлекателно, с лично отношение, в същото време коректно! Поздравления и продължавайте все така!

почивки Испания каза...

Много хубави клипчета на три народни песни от с.Черничево, изпети от местната самодейна група на традиционния селски събор. Изпълненията, които са записани от Маргарита Енчева-Иванова са станали наистина доста добре. Да ти дойде музата и ти самият да запееш като ги слушаш.Винаги съм обичала народната музика, това явно е нещо, което ти идва от вътре, нали сме българи. Има такива изпълнения, които като ги чуя и настръхвам, дори се и разплаквам.

почивка бали каза...

Страшно много харесвам тези традиционния селски събори. На тях е винаги толкова весело и забавно, срещаш с нови и познати хора, и всички те са усмихнати и те посрещат с добро. При тях няма тази злоба и лицемерие както е в големите градове. Те умеят да се радват на малките неща от живота и именно заради това са истински щастливи хора. Песните на клиповете са много приятни, бабите са страшно забавни, благодаря за споделените преживявания.

евтини парфюми каза...

Поздравления за изпълненията които са били записани от Маргарита Енчева-Иванова.Явно в това село Черничево има големи таланти.Благодаря за хубави снимки.Това са типични българки в своите прекрасни носии, с които трябва да се гордеем.Няма друга музика освен народната която като я чудиш и веднага да настръхнеш и д останеш без думи.Уникални гласове и песни имаме.Както се казва сватба без народни танци и музика не е българска сватба.Тогава стават и тези, които се срамуват да танцуват и се вие едно дълго хоро.Толкова е весело и забавно на тях.Учила съм в такава паралела и може би затова съм попривършена към народните песни. Дори и ма и дискотека, която е само с такава музика.Там можеш да видиш хора от всякакви възрасти.

почивка малдиви каза...

Това са българските гласове.Народната музика е велика и трябва да сме горди с нея. Не всеки има таланта да може да пее и да прави тези специфични извивки.Радвам се че споделихте този клип с нас.В този блог, винаги намирам интересна и любопитна информация за което благодаря и се надявам и в бъдеще да продължавате да споделяте с нас.Дори ако знаете къде точно се събират тези жени или по скоро конкретни дати, може да се организира екскурзия и да идем да ги подкрепим.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin