Georgi Stankov

25 януари 2008

Свободни снимки на Черничево от Кирил Капустин

автор: Georgi Stankov

Един български фотограф, роден в Беларус - Кирил Капустин - откри и запечата красотата на Черничево и споделя снимките си с всеки, който пожелае да ги разгледа. В сайта Images from Bulgaria ще откриете прекрасни фотографии на нашето село. Само трябва да напишете в търсачката на сайта ключовата дума "Черничево". Също можете да изберете Албумите на регион Кърджали и там сред другите албуми от областта, също ще срещнете "Черничево".
Можете да използвате снимките свободно, дори и за комерсиални цели. Необходимо е само да цитирате името на автора и да посочите адреса на сайта.
Честно казано, освен радостта, при вида на снимките изпитах и едно малко тъжно чувство. Черничево е невероятно място, с хубава природа и изключително добри, работливи и почтени жители. Било е многолюдно село, правили са се събори за чудо и приказ, улиците са се огласяли от смеха и песните на младежите, но днес не е така. Много къщи бавно гинат и отнасят със себе си спомена за отминалите времена, за надеждите, мъките и мечтите на хората, които са се раждали и умирали в тях. Това още повече ме мотивира да продължа с усилията си за запазване на нашето общо черничевско наследство. Хората, които са били преди нас, го заслужават.

Ще се радвам, ако разгледате снимките на г-н Капустин и ако коментирате тук някои от тях!

3 коментара:

Стефак каза...

Мога само да изкажа искреното си възхищение от създателя на този блог ,както и хиляди благодарности на Кирил Капустин за невероятните му фотоси не само тези от Черничево но за всички от район Крумовград.Много силни чувства ме обвзеха, когато разгледах снимките и прочетох досегашните материали за Черничево, село което завинаги ще остане в мен с невероятните ми преживявания там като дете.За съжаление повече от 20 г. не съм стъпвал и е крайно време да го сторя.Наистина смесени чувства ме обземат защото наистина времето като че ли е спряло,особено тъжно ми става когато гледам снимката от площада със изостовенета сграда на бившето кметство и двата магазина и киното на втория етаж.Къде ли се помещава сега кметството?

Georgi Stankov каза...

Здравейте!
Кметството сега е на главната улица, в сградата на горското.
А вие, ако имате желание, може също да разкажете спомените си.
Имам един e-mail, оставил съм го вляво от главната колона, на който можете да ми пишете.
Наистина е добре да се замислите и за едно посещение в Черничево. Например през лятото за събора.
Блогът се посещава от доста хора. Вече изграждаме една неформална група от приятели на Черничево. Някои от тях също изявяват желание да посетят селото, от където са корените им.

Анонимен каза...

Много хубаво, че си намерил и публикувал снимките! Има и настроение, и мисъл и много живот в тях! И отлично илюстрират блога ти! Поздравления

Дина

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin